ΚΟΣΜΟΣ

Είχε εξαφανιστεί και τη βρήκαν κρεμασμένη!

Είχε εξαφανιστεί και τη βρήκαν κρεμασμένη!

Μία νεαρή γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα δέντρο στην περιοχή Λάγια της επαρχίας Παντζάμπ του Πακιστάν και οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι άγνωστοι την είχαν απαγάγει.


Η 20χρονη Μουζάμιλ Μπίμπι εξαφανίστηκε από το σπίτι της λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή Ιλιάς Άχμεντ. Λίγες ώρες αργότερα συγγενείς της την βρήκαν νεκρή, απαγχονισμένη από ένα δέντρο.

Σύμφωνα με τον Άχμεντ, η γυναίκα δεν έφερε ίχνη βασανισμού ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η νεκροτομή για να διαπιστωθεί εάν είχε βιαστεί.
Ο πατέρας της, Άλλαχ Ντίτα, εξέφρασε την υποψία ότι η κόρη του απήχθη από αγνώστους.

Στη γειτονική Ινδία τέσσερις γυναίκες, όλες τους μέλη της χαμηλής κάστας των Νταλίτ, βιάστηκαν, δολοφονήθηκαν και κρεμάστηκαν σε δέντρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Πακιστάν, πρόσφατα, μια νεαρή γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου έξω από δικαστήριο από μέλη της οικογένειάς της για "λόγους τιμής" γιατί προτίμησε να παντρευτεί τον άντρα που αγαπούσε και όχι εκείνον που είχαν επιλέξει οι δικοί της. Τον Ιούνιο μια άλλη Πακιστανή επέζησε αφού οι συγγενείς της την πυροβόλησαν, την έβαλαν σε ένα τσουβάλι και την πέταξαν σε ποτάμι επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που επέλεξε η ίδια.

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών έχουν αυξηθεί στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει διάφορες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δράστες συχνά δεν τιμωρούνται, επωφελούμενοι από "παραθυράκια" στη νομοθεσία, την οποία πολλοί νομικοί χαρακτηρίζουν απαρχαιωμένη και περίπλοκη.

Διαβάστε επίσης: Πακιστάν: 32 νεκροί στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών