ΚΟΣΜΟΣ

Τα 10+1 ενοχλητικότερα σπίτια όλων των εποχών

Τα 10+1 ενοχλητικότερα σπίτια όλων των εποχών

Χτίστηκαν τόσο για να φιλοξενήσουν τους ιδιοκτήτες τους, όσο και για να... τη σπάσουν στους γείτονες. Ίσως περισσότερο για το δεύτερο. Τα 10+1 πιο «ενοχλητικά» σπίτια στην ιστορία, στην οθόνη σας.

1. The Old Spite House, Μασαχουσέτη 1716

Κανείς δεν γνωρίζει αν η θεωρία αυτή ευσταθεί, ωστόσο ο θρύλος λέει ότι δύο αδέλφια που μισούσαν το ένα το άλλο, μοιράζονταν τη στέγη του. Ένας σε κάθε πλευρά του οικήματος...

121212

2. The Richardson Spite House, Νέα Υόρκη 1882

Ο γείτονας προσπάθησε να «φάει» τη γη του, οπότε ο ιδιοκτήτης του έχτισε το τεράστιο αυτό κτίριο (πέντε ορόφων) για να σιγουρευτεί ότι δεν θα χάσει τα κεκτημένα.

spiti1

3. The McCobb Spite House, Μέιν 1806

Ο ΜακΚομπ είχε πειστεί ότι η μητέρα του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον πετάξει εκτός διεκδίκησης της κληρονομιάς του πατέρα του. Έχτισε λοιπόν αυτό το επιβλητικό οίκημα για να επισκιάσει το δικό της... Υπάρχει ακόμη και σήμερα.

3. mpaine

4. The Tyler Spite House, Μέριλαντ 1814

Η δημοτική αρχή σκόπευε να δημιουργήσει έναν δρόμο, ο οποίος μάλλον θα περνούσε από το οικόπεδό του. Ο γιατρός δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει ούτε στρέμμα. Έχτισε λοιπόν αυτό το οίκημα και τελικά πέτυχε τον σκοπό του, καθώς τα έργα δεν ξεκίνησαν ποτέ. Στέκεται όρθιο μέχρι και σήμερα και μάλιστα μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως bed & breakfast.

4. Maryland

5. The Skinny House, Βοστώνη

Πρόκειται για το πιο στενό οίκημα σε όλη τη Βοστώνη. Λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης του έπεσε από τα σύννεφα όταν επιστρέφοντας από τον στρατό αντίκρισε ένα τεράστιο σπίτι στο οικόπεδο που μοιραζόταν με τον αδελφό του. Για να τον εκδικηθεί, έχτισε αυτό το σπίτι μόνο και μόνο για να του μπλοκάρει τη θέα και να του στερήσει τον ήλιο και το φως της ημέρας.

5. boston

6. Τhe West Campridge, 1908

Εχει πλάτος μόλις 2,5 μέτρα. Τυχαίο; Καθόλου, καθώς ο μόνος λόγος κτισίματός του ήταν η εκδίκηση. Ο γείτονας είχε υποσχεθεί στον ιδιοκτήτη ότι θα αγόραζε το οικόπεδο και δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

6. massas

7. The Alameda Spite House

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οικήματος παίρνει (από εμάς τουλάχιστον) τον καλύτερο βαθμό. Ο άνθρωπος εκνευρίστηκε τόσο με τα σχέδια της πολιτείας της Καλιφόρνια να φτιάξει δρόμο χρησιμοποιώντας κομμάτι γης του, αλλά και με τον γείτονα που ασπάστηκε τις επιθυμίες της πολιτείας, που έφτιαξε αυτό το... πράγμα.

7. alameda

8. The California Spite House

Ο Νιούτον Ράμοντς ήταν κατά τον θρύλο μεγάλος τζογαδόρος, οπότε δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο από ένα απλό τσίγκλισμα για να αποδεχεί το στοίχημα. «Δεν μπορείς να χτίσεις σπίτι σε τόσο μικρό οικόπεδο», υποστήριζαν οι γείτονες. Αμ, δε...

8 long island

9. This Virginia spite house, 1830

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να κάνει εκεί το σπίτι του. Θα του το απαγορέψουμε;

9

10. The Nevada spite house

Πριν καν «σηκωθούν» τα δύο αυτά σπίτια, οι ιδιοκτήτες τους είχαν έναν μεγάλο τσακωμό. Όταν λοιπόν ο ένας έχτισε το εξ αριστερών, ο δεύτερος αποφάσισε να του τη... μπει. Το σπίτι στα δεξιά έχει απόσταση μόλις 12 ιντσών από το άλλο και υπάρχει ακόμα και σήμερα. Μάλιστα, πωλήθηκε μέσα στο 2014 έναντι 245.000 δολαρίων.

10. telos

11. Το σπίτι του αντιστασιακού

«Εγώ δεν το κουνώ». Ο Κινέζος ιδιοκτήτης δεν αποδεχόταν με τίποτα το γεγονός ότι η γη πωλήθηκε για την ανέγερση ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου. Πείστηκε να αποχωρήσει έπειτα από... αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις.

11. mall

Διαβάστε επίσης:

Παναμάς: Κοριτσάκι με τρία πόδια θα περπατήσει για πρώτη φορά (videos)