ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 8 χρόνια κάθειρξη αντιμετωπίζει ο Ουντάλτσοφ

Ρωσία: 8 χρόνια κάθειρξη αντιμετωπίζει ο Ουντάλτσοφ

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών «για προετοιμασία μαζικών ταραχών» εναντίον του ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς Σεργκέι Ουντάλτσοφ και ενός προσώπου του περιβάλλοντός του, του Λεονίντ Ραζβοζάγεφ, ζήτησε να επιβληθεί η ρωσική εισαγγελία.

Ο Ουντάλτσοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Φεβρουάριο του 2013, και ο Ραζβοζάγεφ κατηγορούνται ότι οργάνωσαν τις διαδηλώσεις, που είχαν βίαιη τροπή, εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου 2012, λίγο πριν την ορκωμοσία του.

Τότε, παραμονή της ορκωμοσίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο, μια διαδήλωση πολλών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο κέντρο της Μόσχας σημαδεύτηκε από ταραχές, για τις οποίες η αντιπολίτευση και η αστυνομία επέρριψαν η μια την ευθύνη στην άλλη.

Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 400 ανθρώπους, ενώ αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους διαδηλωτές, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας περιόρισαν τις κινητοποιήσεις σε μια πλατεία στην απέναντι όχθη του ποταμού από το Κρεμλίνο. Επτά άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις αυτές, ενώ άλλοι αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η απόφαση της δικαιοσύνης για τους δύο άνδρες αναμένεται να ανακοινωθεί «σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον δικαστή», όπως είπε ο Ντμίτρι Αγκρανόφσκι, ο δικηγόρος του Ραζβοζάγεφ.

Το κίνημά του εκπροσωπούσε την αριστερή πτέρυγα του κινήματος διαμαρτυρίας του χειμώνα του 2011-2012 εναντίον του Πούτιν.

Έρευνα ξεκίνησε μετά τη μετάδοση ενός βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου NTV, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, το οποίο περιέχει εικόνες από κρυμμένη κάμερα, στις οποίες αντιφρονούντες, μεταξύ αυτών και ο Ουντάλτσοφ, προετοιμάζονται να ανατρέψουν την κυβέρνηση με τη βία.

Διαβάστε ακόμα:

Νορβηγία: Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα μαθητή! (photos)

Μαγιόρκα: DJ πιέζει τουρίστριες να πάρουν μέρος σε όργια! (video)

Μ. Σουμάχερ: Εταιρία ελικοπτέρων ύποπτη για την κλοπή του φακέλου του

Μεξικό: Τουλάχιστον 3 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό (videos)

Φιλιππίνες: Τεράστιος κροκόδειλος προκάλεσε χάος σε αυτοκινητόδρομο! (photos)

ΗΠΑ: Το πιο επικίνδυνο πάρκο αναψυχής ανοίγει ξανά! (video+photos)