ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αεροσκάφος της Air Canada «έμπλεξε» με τις ρουκέτες!

Ισραήλ: Αεροσκάφος της Air Canada «έμπλεξε» με τις ρουκέτες!

Κύκλους πάνω από το Τελ Αβίβ, μέχρι να κριθεί ασφαλές το αεροδρόμιο το οποίο είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Χαμάς και των ρουκετών της, έκανε ένα καναδικό αεροσκάφος της εταιρίας Air Canada. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Τορόντο και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι τελικά να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

«Οκτώ χιλιόμετρα πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το πρωί της Παρασκευής, οι πιλότοι της πτήσης ΑC84 που είχε απογειωθεί από το Τορόντο έλαβαν την εντολή από τον πύργο ελέγχου του Ισραήλ να θέσουν το αεροσκάφος σε τροχιά αναμονής» δηλαδή να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη αυτή του Ισραήλ και τη Μεσόγειο, δήλωσε η Ιζαμπέλ Αρτούρ, εκπρόσωπος της Air Canada.

Αυτό το μέτρο είχε ως στόχο το αεροσκάφος «να περιμένει ωσότου οι συνθήκες στον εναέριο χώρο να κριθούν ασφαλείς για την προσγείωση» επισήμανε η ίδια, η οποία διευκρίνισε πως υπήρξε μια καθυστέρηση μόνον 10 λεπτών.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ήταν ο στόχος επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα, σύμφωνα με το κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Η πτήση AC84, κατά την οποία υπήρξαν οι καθυστερήσεις, ήταν η πρώτη που πραγματοποιούσε η Air Canada προς το Ισραήλ μετά την ρίψη την Τρίτη μιας ρουκέτας κοντά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ που είχε οδηγήσει στη ματαίωση των πτήσεων από πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρίες.

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς», διαβεβαίωσε η Αρτούρ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Να διεξαχθεί έρευνα για την ισραηλινή οβίδα εναντίον σχολείου του ΟΗΕ