ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορίες εις βάρος της Μόσχας από το ΝΑΤΟ

Κατηγορίες εις βάρος της Μόσχας από το ΝΑΤΟ

Για κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία κατηγορεί το ΝΑΤΟ τη Ρωσία, μετά τις πληροφορίες ότι μια μικρή μονάδα ρωσικών τεθωρακισμένων διέσχισε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σύνορα και πέρασε σε περιοχή όπου οι φιλορώσοι αντάρτες πολεμούν με τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Εάν επιβεβαιωθεί, υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις ότι η Ρωσία κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που λέει. Η Ρωσία κλιμακώνει την κρίση, ακόμα και αν καλεί σε αποκλιμάκωση» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Οάνα Λουνγκέσκου.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι μια «ρωσική έφοδος» πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία κατά η διάρκεια της νύχτας χωρίς να την χαρακτηρίσει «εισβολή».

«Χθες το βράδυ είδαμε μια ρωσική έφοδο, πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα» είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό άμυνας της Δανίας.

«Απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι βλέπουμε μια συνεχή ροή όπλων και μαχητών από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία και αποτελεί μια ξεκάθαρη επίδειξη της συνεχίζομενης ρωσικής εμπλοκής στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Οι τελωνειακοί περιμένουν τις ρωσικές φάλαγγες για έλεγχο