ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η εκεχειρία στην Ουκρανία προϋπόθεση για την παράδοση των Μιστράλ

Γαλλία: Η εκεχειρία στην Ουκρανία προϋπόθεση για την παράδοση των Μιστράλ

Την εκεχειρία και την επίτευξη συμφωνίας που θα βάζει τέλος στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, έθεσε ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την παράδοση των ελικοπτεροφόρων πολεμικών πλοίων Μιστράλ στη Ρωσία, η Γαλλία.

Την Τετάρτη (3/9) η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η παράδοση των δύο πρώτων Μιστράλ διότι δεν πληρούνται οι όροι για κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτές, ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ Ρομέν Ναντάλ απάντησε: «Πρέπει να εφαρμοστεί η εκεχειρία». Ακολούθως πρόσθεσε, απηχώντας προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ότι: πρέπει να βρεθεί μια πολιτική συμφωνία ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, είτε ευθέως είτε δι αντιπροσώπων.

«Οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται επί του παρόντος και ελπίζουμε ότι θα ικανοποιηθούν στο μέλλον», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Το πρωί ο Τιερί Μαντόν, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τη Μεταρρύθμιση του Κράτους, εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio France Internationale ότι η Γαλλία θέλει να ασκήσει πιέσεις ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία.

Μια πηγή που γνωρίζει καλά την υπόθεση ανέφερε πάντως ότι μολονότι ανεστάλη η παράδοση του πρώτου Μιστράλ, η ναυπήγησή του συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν.

Διαβάστε ακόμα:

Ντεπαρντιέ: Περήφανος που η Σερβία δεν ακολουθεί την πολιτική της ΕΕ έναντι της Ρωσίας

Αργεντινή: Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που περπάτησε ποτέ στη Γη (pics)