ΚΟΣΜΟΣ

Η βασίλισσα κάλεσε τους Σκωτσέζουν να «σκεφτούν προσεκτικά το μέλλον τους»

Η βασίλισσα κάλεσε τους Σκωτσέζουν να «σκεφτούν προσεκτικά το μέλλον τους»

Έσπασε τη σιωπή της για το επικείμενο δημοψήφισμα στη Σκωτία για ανεξαρτησία ή όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο η βασίλισσα Ελισάβετ, παρά την αρχική επίσημη δήλωση ότι θα παρέμενε ουδέτερη

Η βασίλισσα κάλεσε τους Σκωτσέζουν να «σκεφτούν προσεκτικά το μέλλον τους», ενώ οι δημοσκοπήσεις για την κάλπη της Πέμπτης σηκώνουν τα χέρια ψηλά εξαιτίας του ρευστού σκηνικού που έχει διαμορφωθεί.

Σε επίσκεψή της στο Μπάλμοραλ της Σκωτίας, η Ελισάβετ περιορίστηκε να πει: «Ελπίζω πως ο κόσμος θα σκεφτούν προσεκτικά το μέλλον τους». Η αναφορά δεν είναι σαφής, αλλά σχεδόν σίγουρα θα αξιοποιηθεί από το στρατόπεδο των Ενωτικών στα τελευταία μέτρα πριν την κάλπη.

Βουλευτές στο Λονδίνο έχουν καλέσει το Μπάκιγχαμ να κινητοποιήσει το «βάρος» του στη συζήτηση που γίνεται στην Σκωτία, καθώς τα δύο στρατόπεδα βάζουν στο στόχαστρο το κρίσιμο μέγεθος των αναποφάσιστων.

Το Παλάτι όμως πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εκφράσει δημόσια την άποψή του πριν το δημοψήφισμα, σεβόμενο το καθήκον του για ουδετερότητα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να βρεθεί ξανά στο Εδιμβούργο αυτήν την εβδομάδα για την εκστρατεία κατά της ανεξαρτητοποίησης.

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Αποκτούν προβάδισμα οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας