ΚΟΣΜΟΣ

Χάρισε κοσμήματα και χρήματα στους 1.200 υπαλλήλους του!

Χάρισε κοσμήματα και χρήματα στους 1.200 υπαλλήλους του!

Ήθελε να τους προσφέρει ένα μπόνους γιατί εκπλήρωσαν τους στόχους της εταιρείας.

O ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαμαντιών αποφάσισε να δωρίσει αυτοκίνητα, πανάκριβα κοσμήματα και προκαταβολές για την αγορά διαμερισμάτων, σε 1.200 υπαλλήλους της εταιρείας του, για να τους ανταμείψει επειδή πέτυχαν τους στόχους που είχαν οριστεί.

Ο Σάβτζι Ντολάκια, ιδιοκτήτης της εταιρείας εξαγωγής διαμαντιών στην πόλη Σουράτ, σε κρατίδιο της Ινδίας, φάνηκε γενναιόδωρος, καθώς χάρισε 491 αυτοκίνητα και 570 διαμαντένια κολιέ ενόψει του Ντιβάλι, της ινδουιστικής γιορτής του φωτός.

Συνήθως οι Ινδοί δίνουν ένα μικρό δώρα κατά τη διάρκεια του Ντιβάλι (Diwali), όπως για παράδειγμα, κουτιά με ξηρούς καρπούς και γλυκά, καθώς και μετρητά ή είδη ένδυσης. Ορισμένοι εργοδότες δίνουν και ένα μικρό μπόνους.

Η εταιρεία όμως του Ντολάκια προτίθεται επίσης να καταβάλει σε άλλους 207 υπαλλήλους την προκαταβολή για την απόκτηση ενός διαμερίσματος, εφόσον το επιθυμούν.
«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος επιβράβευσης που ακολουθούμε. Οι εργαζόμενοι που επέδειξαν συνέπεια και αποτελεσματικότητα την τελευταία πενταετία επιβραβεύτηκαν» ανέφερε ο γραμματέας του Ντολάκια, Νάρες Μαγιάνι.

Συνολικά, τα δώρα στοίχισαν 500 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 6,5 εκ. ευρώ), ενώ, σύμφωνα με τον Μαγιάνι, πρόκειται για το ετήσιο μπόνους που δίνεται στους υπαλλήλους με αφορμή το Ντιβάλι που φέτος θα γιορταστεί την Πέμπτη (23-10-2014).

Όπως είπε ο γραμματέας, επικρατεί «κύμα ενθουσιασμού» από την Κυριακή (19-10-2014), όταν ανακοινώθηκε το μπόνους.
«Στην οικογένειά μου κανείς δεν έχει αυτοκίνητο κι έτσι, όταν έμαθα ότι θα αποκτήσω ένα, πέταξα από τη χαρά μου. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι και το γιορτάζουν», πρόσθεσε.

Το Σουράτ είναι ο βασικός κόμβος για το εμπόριο διαμαντιών στην Ινδία, ένας τομέας που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης στη χώρα.

Ο Ντολάκια ξεκίνησε την εταιρεία του την δεκαετία του 1990 με δανεικά, ενώ σήμερα η επιχείρηση έχει ετήσιο τζίρο 60 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 760 εκ. ευρώ) και απασχολεί 8.000 υπαλλήλους, διατηρώντας γραφεία στο Βέλγιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία.

Αυτό το έτος, οι υπάλληλοί του, τους οποίους με σεβασμό αποκαλεί «μηχανικούς- διαμάντια», βοήθησαν την εταιρεία να κερδίσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εξαγωγές διαμαντιών.

Η εταιρεία εξάγει κατεργασμένα διαμάντια και κοσμήματα σε 72 χώρες.

Η φωτογραφία είναι από τα αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν στο χώρο του εργοστασίου προκειμένου να τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Άγνωστος πυρπόλησε γυναίκα μέσα σε τρένο!