ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το κονγκρέσο «κόβει» τη σύνταξη των ναζί

ΗΠΑ: Το κονγκρέσο «κόβει» τη σύνταξη των ναζί

Το κογκρέσο των ΗΠΑ συνέταξε την Πέμπτη (13/11/2014) ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο οι Ναζί εγκληματίες πολέμου δεν θα λαμβάνουν πλέον σύνταξη από το αμερικανικό Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο Αμερικανός φορολογούμενος δεν θα πρέπει να επιδοτεί τις συντάξεις αυτών που είναι ένοχοι για τις χειρότερες θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας», δήλωσε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Κάρολιν Μαλόνι. Η ίδια ευελπιστεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (Nazi Social Security Benefits Termination Act) θα εγκριθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί προτού το νέο κογκρέσο αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο συντάχθηκε μετά από μία έκθεση του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press στην οποία αναφέρεται ότι βρέθηκαν δεκάδες ηλικιωμένοι, ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου, οι οποίοι λάμβαναν επιδόματα, τα οποία είχαν καταβάλει στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ενώ εργάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρεται, οι ύποπτοι είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία στις αρχές σχετικά με τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να τους επιτραπεί να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, Λέοναρντ Λανς, δήλωσε ότι το κογκρέσο «θα πρέπει να κλείσει την τρύπα και να διορθώσει αυτό το λάθος για όλες τις ζωές που χάθηκαν». «Το να σκεφτόμαστε ότι οι Ναζί διαβιώνουν από τα φορολογικά κεφάλαια των απογόνων των απελευθερωτών, είναι αποκρουστικό και ηθικά λάθος», είπε.

Σχετικές ειδήσεις