ΚΟΣΜΟΣ

AirAsia: Σόναρ κατέγραψε το αεροπλάνο στα βάθη της θάλασσας

AirAsia: Σόναρ κατέγραψε το αεροπλάνο στα βάθη της θάλασσας

Μία υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia, δήλωσε σήμερα (31/12/2014) αξιωματούχος της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

"Βρίσκεται σε βάθος 30 με 50 μετρών", δήλωσε ο αξιωματούχος Χερνάντο.

Τα πληρώματα που μετέχουν στις έρευνες διάσωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να περισυλλέξουν και να αναγνωρίσουν τα πτώματα των επιβατών του αεροπλάνου, το οποίο την Κυριακή εξαφανίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας με 162 επιβαίνοντες κι ενώ κατευθυνόταν από την Ινδονησία στη Σιγκαπούρη.

"Ευχόμαστε να είναι αυτό το αεροπλάνο ώστε η επιχείρηση να πραγματοποιηθεί γρήγορα", είπε ο Χερνάντο.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι το αεροσκάφος που φαίνεται στον βυθό της Θάλασσας της Ιάβας είναι αναποδογυρισμένο.

Ειδικοί των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι η άτρακτος του αεροπλάνου θα βρεθεί εύκολα καθώς το αεροσκάφος φαίνεται ότι διαλύθηκε κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον αέρα.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας αρχικά ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροκάφους και 40 πτώματα, αλλά κάποια μέσα ενημέρωσης αργότερα, επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο, μετέδωσαν ότι οι σοροί των επιβαινόντων που βρέθηκαν είναι μόλις τρεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, δεκάδες δύτες του Ναυτικού της Ινδονησίας ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες, στις οποίες μετέχουν περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με κύματα να φθάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα και ισχυρούς ανέμους να πνέουν δυσχεραίνουν την επιχείρηση.

Σχετικές ειδήσεις