Κινέζος καταδικάστηκε γιατί έτρωγε τίγρεις

Κατερίνα Τζαβάρα

Κινέζος καταδικάστηκε γιατί έτρωγε τίγρεις

Η... προτίμησή του για ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη άγριων ζώων, οδήγησε στην καταδίκη του από δικαστήριο της Κίνας.

Κινέζος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση επειδή έτρωγε τίγρεις και από το αίμα τους έφτιαχνε κρασί.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο εύπορος επιχειρηματίας οργάνωσε τρεις εξορμήσεις στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, προκειμένου να αγοράσει (παράνομα) τίγρεις, τις οποίες μετέφερε στο σπίτι του στην περιοχή του Γκουανγκσί.

Ο Σου, όπως αναφέρεται το επίθετό του, πλήρωσε τους εμπόρους, που σκότωσαν μπροστά του τα ζώα, το ένα εκ των οποίων με ηλεκτροσόκ.
Στη συνέχεια, κατανάλωσε το κρέας μαζί με την παρέα του και συνελήφθη μετά από καταγγελία αγνώστου, που είχε καταγράψει συνδιαλλαγή του για νέα «παραλαβή».

Το κρέας της τίγρης θεωρείται από κάποιους Κινέζους ότι έχει ιδιότητες που χαρίζουν υγεία σε εκείνους που το καταναλώνουν και λειτουργεί ως αφροδισιακό. Η φήμη αυτή έχει πυροδοτήσει την άνθιση του αντίστοιχου εμπορίου, καθώς τα τελευταία χρόνια βελτιώνονται και τα οικονομικά όλο και περισσότερων Κινέζων πολιτών.

Η τίγρη της Νότιας Κίνας είναι ένα από τα μικρότερα σε πληθυσμό είδη, που ζει στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας και κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: Guardian)

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved