ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνάντηση Ποροσένκο με Κέρι

Ουκρανία: Συνάντηση Ποροσένκο με Κέρι

Κρίσιμες συνομιλίες στην Ουκρανία, με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τη στιγμή που οουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο καλεί εκ νέου τις χώρες της Δύσης σε υποστήριξη με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού ενώ οι μάχες με τους φιλορώσους μαίνονται.

Ο Ποροσένκο ζήτησε από τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατιωτική βοήθεια: «Η κλιμάκωση της σύγκρουσης πρέπει να παρακινήσει τη Συμμαχία να στηρίξει περισσότερο την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με παράδοση σύγχρονου οπλισμού για προστασία και αντίσταση απέναντι στον επιτιθέμενο» είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Πέμπτη στη γερμανική Welt.

Ωστόσο, εν μέσω των αναφορών πως η Ουάσινγκτον εξετάζει αναθέωρηση της στάσης της στο ζήτημα, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιτίθεται μεν σφοδρά στη ρωσική στάση που αποσκοπεί σε υποδαύλιση της κρίσης, αλλά φάνηκε να απορρίπτει το ενδεχόμενο εξοπλισμού.

Σε ερώτηση εάν πρέπει να σταλούν όπλα, ο Τζο Μπάιντεν απάντα σε συνέντευξή του (σε Sueddeutsche, Monde, El Pais, Guardian, Stampa, Gazeta Wyborcza): «Εξαρχής λέγαμε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Τζον Κέρι φτάνει σήμερα στο Κίεβο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ποροσένκο και τον πρωθυπουργό της χώρας Α. Γιατσένιουκ.

Σχετικές ειδήσεις