ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και χάος από την κακοκαιρία (photos)

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί και χάος από την κακοκαιρία (photos)

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν ένα μεγάλο τμήμα των ανατολικών και κεντρικών ΗΠΑ έγιναν εμμέσως αιτία να χαθούν τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπινες ζωές.

Και οι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισάριθμα τροχαία, εκ των οποίων τα τρία σημειώθηκαν στο Τενεσί και το τέταρτο στο Κάνσας.

Από την κακοκαιρία έχει πληγεί ιδιαίτερα η Ουάσινγκτον, όπου την Τρίτη (17/02) δεν λειτούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες, κάτι που έγινε και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Η χειμερινή καταιγίδα Οκτάβια, που σαρώνει τις ανατολικές ακτές και τα κεντρικά των ΗΠΑ, επηρέασε την ζωή τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων Αμερικανών συνοδευόμενη από πολικές θερμοκρασίες, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μειωθούν ακόμα περισσότερο από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Ένα νέο πολικό μέτωπο αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές έως αύριο προκαλώντας πολικές συνθήκες» επισήμανε στον ιστότοπό της η μετεωρολογική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι θα σημειωθούν «απανωτά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών».

Ορισμένες πολιτείες στο νότο, που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα, θα πληγούν επίσης από το σφοδρό ψύχος.

Τουλάχιστον 1.800 πτήσεις ακυρώθηκαν κατά μήκος των ΗΠΑ εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο ιστότοπος καταγραφής των πτήσεων Flightaware.com.

Σχετικές ειδήσεις