ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λουτς Μπάχμαν και πάλι στην ηγεσία του Pegida

Ο Λουτς Μπάχμαν και πάλι στην ηγεσία του Pegida

Το γερμανικό αντι-ισλαμικό κίνημα Pegida αποκατέστησε τον πρώην ηγέτη του Λουτς Μπάχμαν, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο, ανακοινώνοντας τη Δευτέρα (23/2) την επιστροφή του στην διευθυντική του επιτροπή.

Ο Μπάχμαν παραιτήθηκε από την ηγεσία του Pegida στις 21 Ιανουαρίου μετά την δημοσίευση στον Τύπο φωτογραφίας του στην οποία ποζάρει ως αδόλφος Χίτλερ και την αποκάλυψη ξενοφοβικών δηλώσεων για τους πρόσφυγες.

Σήμερα, οι Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης επιβεβαίωσαν στη σελίδα τους στο Facebook την επιστροφή του ηγέτη τους, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild.

Το κίνημα Pegida δεν εξήγησε τους λόγους αυτής της αποκατάστασης, ωστόσο ο ίδιος ο Μπάχμαν είχε αμφισβητήσει προς την εφημερίδα The Guardian την αυθεντικότητα της επίμαχης φωτογραφίας λέγοντας ότι στο πρωτότυπό της δεν είχε μουστάκι.

Ο Μπάχμαν δεν είχε εξαφανισθεί μετά την παραίτησή του από το Pegida και έλαβε δημοσίως τον λόγο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πλέον συγκέντρωσης της Δευτέρας, στις 16 Φεβρουαρίου, στη Δρέσδη.

Η άτυπη παραμονή του στην ηγεσία του κινήματος οδήγησε στην έξοδο, στις 28 Ιανουαρίου, πέντε στελεχών του Pegida, ανάμεσά τους και της πρώην εκπροσώπου Κατρίν Ερτέλ, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικές ειδήσεις