ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σύλληψη τριών ανδρών για τρομοκρατία - Απειλούσαν να δολοφονήσουν τον Ομπάμα

ΗΠΑ: Σύλληψη τριών ανδρών για τρομοκρατία - Απειλούσαν να δολοφονήσουν τον Ομπάμα

Επιδρομή σε γειτονιά του Μπρούκλιν πραγματοποιήσε το FBI, συλλαμβάνοντας τρεις άνδρες που απειλούσαν ακόμη και για δολοφονία του προέδρου Ομπάμα. Οι τρεις τους εκτόξευαν, μέσω διαδικτύου, απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος ενώ σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι άνδρες, ηλικίας 19, 24 και 30 χρόνων, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Συρία, να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους κι, έπειτα, να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στο FBI σήμανε συναγερμό, μετά τις απειλητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο που γίνονταν στα ουζμπεκικά. Σε μία από αυτές, απειλούσαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Δύο από τους συλληφθέντες απειλούσαν, μέσω διαδικτύου, να σκοτώσουν αστυνομικούς και πράκτορες του FBI, στην περίπτωση που αποτύγχαναν να φύγουν για τη Συρία.

Ένας εκ των τριών, ο 19χρονος Akhror Saidakhmetov από το Καζακστάν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο J.F Kennedy, όπου – όπως είπαν οι αρχές – προσπαθούσε να κάνει κράτηση για πτήση στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία. Ο 24χρονος Juraboev είχε αγοράσει εισητήριο για την Κωνσταντινούπολη για τον επόμενο μήνα. Ο τρίτος ύποπτος, ο Haribov, κατηγορείται ότι βοήθησε να χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες του Σαϊνταχμέτοφ να ενταχθεί στο ΙΚ.

Ο 24χρονος Αbdurasul Juraboev και ο 30χρονος Abror Habibov από το Ουζμπεκιστάν καθώς και ο 19χρονος Akhror Saidakhmetov από το Καζακστάν κατηγορούνται για συνωμοσία με στόχο την υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις