ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μαντήλι μπορεί να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου της πτήσης MH370;

Ένα μαντήλι μπορεί να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου της πτήσης MH370;

Ένα μαντήλι, το οποίο βρέθηκε σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας, εξετάζεται από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσε να προέρχεται από το αεροπλάνο της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε δίχως να αφήσει ίχνη, τον Μάρτιο του 2014, με 239 επιβαίνοντες.

Ένα ζευγάρι Αυστραλών εντόπισε το μαντήλι, το οποίο ήταν σε σφραγισμένο πακέτο της Malaysia Airlines, ξεβρασμένο στην παραλία Θερβάντες της Δυτικής Αυστραλίας.

Τώρα οι ειδικοί το εξετάζουν προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από τη μοιραία πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις οθόνες των ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

Η πτήση MH370, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 με 12 μέλη πληρώματος και 227 επιβάτες, τα δύο τρίτα εκ των οποίων ήταν Κινέζοι πολίτες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, που δεν άφησε κανένα ίχνος, πραγματοποιούνται σε μία περιοχή 60.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ εκτιμάται ότι συνετρίβη κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει σάρωση περίπου 26.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος της έρευνας -περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια- καλύπτει η Αυστραλία και η Μαλαισία.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, το μυστηριώδες μαντήλι έχει σταλεί στην Καμπέρα για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Σχετικές ειδήσεις