ΚΟΣΜΟΣ

Αιμομικτική σχέση με τη μητέρα του διατηρούσε ο μακελάρης Μπρέιβικ

Αιμομικτική σχέση με τη μητέρα του διατηρούσε ο μακελάρης Μπρέιβικ

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο, γύρω από το Νορβηγό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 άτομα και τραυμάτισε άλλους 300 το 2012 στο Όσλο και την Ουτόγια, ο μακελάρης διατηρούσε αιμομικτική σχέση με τη μητέρα του.

Όπως υποστηρίζει το βιβλίο ο 36χρονος σκόρπισε το θάνατο λόγω της αιμομικτικής σχέσης που είχε με την ίδια του τη μητέρα.

Ο Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 300 -στην πλειονότητά τους εφήβους-, πυροδοτώντας αρχικά μία βόμβα στο Όσλο και στη συνέχεια στο νησί Ουτόγια εξαπέλυσε ένοπλη επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Νορβηγός μιλώντας για τα κίνητρα της πράξης του, υποστήριξε ότι ήθελε να αναδημιουργήσει την Άρια Φυλή, υποστηρίζοντας ότι οι δολοφονίες ήταν απαραίτητες για να προστατευθεί η Νορβηγία από τους μουσουλμάνους.

Στο νέο βιβλίο ωστόσο, με τίτλο «One Of Us, The Story Of Anders Breivik And The Massacre In Norway», η συγγραφέας, Άσνε Σέιερσταντ υποστηρίζει ότι η σοκαριστικά στρεβλή προσωπικότητα του Νορβηγού σφυρηλατήθηκε από την καταχρηστική σχέσεη με την μητέρα του, Βένχε Μπέρινγκ, ίσως ακόμη και πριν από τη γέννησή του. Όπως είπε είχε μυήσει στη σεξουαλικότητα το γιο της στην ηλικία των τεσσάρων και κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με εκείνον, με τα σώματά τους σε πολύ κοντινή επαφή, σύμφωνα με τις ψυχιατρικές εκθέσεις που συστάθηκαν πριν από τη δίκη του.

Ειδικοί άκουσαν τη γυναίκα, ανάμεσα σε άλλα, να λέει στον μικρό γιο της «εύχομαι να ήσουν νεκρός», ενώ η σχέση τους περιγράφεται ως «ξεκάθαρα παθολογική».

Η συγγραφέας. που συνάντησε την Μπρέιβικ έξι μήνες μετά την καταδίκη του γιου της, τον Μάρτιο του 2013, ανέφερε: Ανάμεσα σε άλλα, απεχθανόταν τη μητέρα του. Ήταν πιθανώς μία πράξη εκδίκησης».

Λίγους μήνες μετά, η μητέρα του μακελάρη πέθανε από καρκίνο του μαστού. Όταν τον Ιούλιο του 2012 την ενημέρωσαν για το τι είχε κάνει ο γιός της, η Βενς Μπέρινγκ είχε πει ψυχρότατα: πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Η Σέιερσταντ θεωρεί πως αυτή η φράση της σήμαινε πως ίσως να αισθανόταν υπεύθυνη.

«Ήταν σαφές ότι η σχέση τους ήταν προβληματική», δήλωσε η συγγραφέας στο περιοδικό Grazia, εξηγώντας ότι η Μπέρινγκ είχε τα χαρακτηριστικά ενός κακοποιημένου παιδιού σε μικρή ηλικία από τη δική της μητέρα.

Σχετικές ειδήσεις