ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδουν οι γαλλικές αρχές την ύπαρξη βίντεο από τη συντριβή

Διαψεύδουν οι γαλλικές αρχές την ύπαρξη βίντεο από τη συντριβή

Ο γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα για τη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.

«Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές της χωροφυλακής», δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι «στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320».

Τα δημοσιεύματα του γαλλικού περιοδικού Paris Match και της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλούνται μαγνητοσκοπημένο υλικό με τις τελευταίες στιγμές πριν από την συντριβή του αεροσκάφους Α320 της Germanwings, διέψευσε η γαλλική χωροφυλακή.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς λανθασμένοι», ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Ζαν-Μαρκ Μενισινί, της γαλλικής χωροφυλακής, ερωτηθείς από το CNN.

Διευκρίνισε ότι τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν από τον τόπο της συντριβής δεν έχουν «ακόμη αξιοποιηθεί» από τους ερευνητές και ότι θα πρέπει να σταλούν για ανάλυση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών στο Ροσνί-σου-Μπουά, κοντά στο Παρίσι.

Τα δύο έντυπα επικαλούνται συγκεκριμένα βίντεο στο οποίο -όπως υποστηρίζουν- απέκτησαν πρόσβαση και το οποίο δείχνει ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους είχαν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το αεροπλάνο επρόκειτο να συντριβεί.

Σύμφωνα με το Paris Match στο μαγνητοσκοπημένο υλικό επιβάτες «ακούγεται να φωνάζουν 'Θεέ μου' σε πολλές γλώσσες».

«Η σκηνή είναι τόσο χαοτική που δεν διακρίνεται κανείς αλλά οι κραυγές των επιβατών αποκαλύπτουν ότι αντιλαμβάνονταν πλήρως τι θα συνέβαινε. Προς το τέλος, έπειτα από μια πολύ ισχυρή δόνηση, οι κραυγές εντείνονται. Μετά τίποτα», αναφέρει το Paris Match. Στο ίδιο βίντεο «ακούγονται επίσης, τουλάχιστον τρεις φορές, μεταλλικοί χτύποι που δείχνουν ότι ο πιλότος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με ένα βαρύ αντικείμενο», προσθέτει το Paris Match.

Παράλληλα στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε από άγνωστη πηγή, ένα βίντεο το οποίο υποτίθεται ότι παρουσιάζει τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Οι περισσότεροι πάντως εκφράζουν την αμφιβολία τους για την αυθεντικότητά του, ενώ πολλο'ι χρήστες διαμαρτύρονται για τη δημοσιοποίηση του βίντεο, είτε είναι αυθεντικό είτε όχι.

Σχετικές ειδήσεις