ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Τουλάχιστον 15 οι νεκροί της επίθεσης σε πανεπιστημιούπολη - Σε εξέλιξη ομηρία

Κένυα: Τουλάχιστον 15 οι νεκροί της επίθεσης σε πανεπιστημιούπολη - Σε εξέλιξη ομηρία

Ένοπλοι εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη κολλεγίου της Κένυας, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία και άνοιξαν πυρ - Σε εξέλιξη ομηρία - Τουλάχιστον 15 οι νεκροί.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «πολύωρη ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και ανδρών ασφαλείας». Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και πάνω από 65 τραυματίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη όπου παραμένουν παγιδευμένοι πολλοί φοιτητές.

Εξι ώρες αφότου οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο κτίριο, οι κενυατικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ελέγξουν τους τρεις από τους τέσσερις κοιτώνες, περιορίζοντας σε έναν τελευταίο τους δράστες, οι οποίοι κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων.

Kenya 3

Πριν από λίγο, οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα εναντίον της πανεπιστημιούπολης του κενυατικού πανεπιστημίου της Γκαρίσα, περίπου 150 χλμ. από τα σομαλικά σύνορα.

Οι ισλαμιστές υποστήριξαν ότι απελευθέρωσαν τους μουσουλμάνους ενώ σκότωσαν μερικούς χριστιανούς και συνέλαβαν άλλους ομήρους.

"Ξεδιαλέξαμε τον κόσμο και απελευθερώσαμε τους μουσουλμάνους", είπε στο Ρόιτερς ο σεΐχης Αμπντίασις Αμπού Μούσαμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ-Σεμπάμπ.

"Υπάρχουν πολλά πτώματα χριστιανών μέσα στο κτίριο. Κρατούμε επίσης πολλούς χριστιανούς ζωντανούς. Η μάχη συνεχίζεται μέσα στο κολλέγιο", πρόσθεσε.

xarths

Μία φοιτήτρια, μιλώντας στο CNN, δήλωσε πως ξύπνησε από τον καταιγισμό πυρών, περιγράφοντας τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν, με τους φοιτητές να τρέχουν αλλόφρονες για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

foithtes

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμ που συνδέεεται με την Αλ Κάιντα συνηθίζει τις επιθέσεις στις περιοχές της Κένυας που συνορεύουν με τη Σομαλία. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι είχε προκαλέσει το θάνατο 67 ανθρώπων.

al Shabaab

Σχετικές ειδήσεις