ΚΟΣΜΟΣ

Σε επαρχιακές εφημερίδες και τρεις «κολοσσούς» τα βραβεία Πούλιτζερ

Σε επαρχιακές εφημερίδες και τρεις «κολοσσούς» τα βραβεία Πούλιτζερ

Δύο επαρχιακές εφημερίδες, οι New York Times, η Wall Street Jounal, οι Los Angeles Times τιμήθηκαν με τα βραβεία Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση, που ανακοινώθηκαν χθες, Δευτέρα (20/04) από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Η ομάδα των φωτογραφικού ρεπορτάζ της εφημερίδας St Louis Dispatch τιμήθηκε με το βραβείο «Breaking News» για την κάλυψη των γεγονότων του Φέργκιουσον (Μιζούρι) μετά τον φόνο του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό, τον περασμένο Αύγουστο.

Η εφημερίδα Post and Courier της Νότιας Καρολίνας βραβεύτηκε στην κατηγορία του «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για μία σειρά δημοσιογραφικών ερευνών σχετικά με τα υψηλά επίπεδα της βίας κατά των γυναικών στην νοτιο-ανατολική πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times διακρίθηκε στην κατηγορία «Διεθνή», με τους δημοσιογράφους της να τιμώνται συνολικά για την κάλυψη της επιδημίας του Εμπολα στη δυτική Αφρική, ενώ ο φωτογράφος της εφημερίδας Ντάνιελ Μπερχάλακ, διακρίθηκε επίσης για την κάλυψη της επιδημίας.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Ερικ Λίπτον βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ερευνητική Δημοσιογραφία» για τα άρθρα σχετικά με τον ρόλο των ομάδων πίεσης (lobbies), ενώ στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν και οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal.

Οι Los Angeles Times διακρίθηκαν στις κατηγορίες «Κριτική» και «Περιοδικό» και η Washington Post στην κατηγορία «Εθνικές Υποθέσεις».