ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παραλύει ο σιδηρόδρομος λόγω απεργίας

Γερμανία: Παραλύει ο σιδηρόδρομος λόγω απεργίας

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών των τρένων στη Γερμανία (GDL) ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα (04/05/2015) επταήμερη απεργία, με τους εμπορευματικούς συρμούς και θα κλιμακωθεί την Τρίτη με τους επιβατικούς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διένεξης με τη διοίκηση της Deutsche Bahn για τις αυξήσεις, αλλά και το ποιες κατηγορίες εργαζομένων δικαιούται να εκπροσωπεί.

Η απεργία -η όγδοη κατά σειρά εξαιτίας της διένεξης- ξεκινά στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) για τους εμπορευματικούς συρμούς και στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (03:00 ώρα Ελλάδας) για τους επιβατικούς συρμούς.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα διαρκέσει έως τις 09:00 την Κυριακή 10 Μαΐου, σύμφωνα με το GDL.

Το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις 5% και τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας στις 37 ώρες από τις 39. Ακόμη, θέλει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι συνοδοί.

«Το GDL δεν έχει καμία άλλη επιλογή πέραν του να καλέσει τα μέλη του σε απεργία» επισήμανε σε γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του Κλάους Βεζέλσκι. Το συνδικάτο αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να δώσει αργότερα σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις