ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Δύο μωρά πέθαναν και 29 δηλητηριάστηκαν μετά τον εμβολιασμό τους

Μεξικό: Δύο μωρά πέθαναν και 29 δηλητηριάστηκαν μετά τον εμβολιασμό τους

Δύο μωρά πέθαναν και 29 νοσηλεύονται ή πρόκειται να εισαχθούν σε νοσοκομείο στο Μεξικό εξαιτίας αλλεργικής αντίδρασης στον εμβολιασμό τους .

Διατάχθηκε προληπτική αναστολή της χορήγησης των εμβολίων σε εθνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση της πολιτείας Τσιάπας ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν 37 παιδιά και διευκρίνισε ότι το ένα από τα παιδιά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την καθολική οργάνωση Pueblo Creyente, τα θύματα είναι ένα κοριτσάκι 30 ημερών και ένα αγοράκι 28 ημερών, που απεβίωσαν μετά τον εμβολιασμό τους από έναν γιατρό του Ινστιτούτου στην κοινότητα Λα Πιμιέντα των ιθαγενών Τσοτσίλ.

Έξι μωρά που δηλητηριάστηκαν το Σάββατο διακομίστηκαν χθες το πρωί σε νοσοκομείο της Τούστλα Γκουτιέρες, της πρωτεύουσας της πολιτείας Τσιάπας, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων. Τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν σταδιακά στο νοσοκομείο σήμερα.

Πολλές κοινότητες ιθαγενών της Τσιάπας, μιας από τις φτωχότερες πολιτείες του Μεξικού, ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν υπηρεσίες υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις κοινότητές τους για να διεξάγονται εμβολιασμοί.

Σχετικές ειδήσεις