ΚΟΣΜΟΣ

Επεισοδιακή διαδήλωση με έναν νεκρό στο Σουδάν

Επεισοδιακή διαδήλωση με έναν νεκρό στο Σουδάν

Με αίμα βάφτηκε διαδήλωση στο Χαρτούμ του Σουδάν, καθώς ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας να διαλύσει το πλήθος και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνισαν ότι περίπου 500 άνθρωποι απέκλεισαν δύο κεντρικές οδούς στην ανατολική συνοικία αλ Τζαρίφ, υποστηρίζοντας ότι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε εκτάσεις που οι αρχές διέθεσαν σε επενδυτές.

Αστυνομικοί έκαναν χρήση ροπάλων και δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον τους κι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Η αστυνομία ανέφερε ότι διαδηλωτές άρχισαν τα επεισόδια και ότι αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα.
Ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της αστυνομίας του Σουδάν αναφέρει ότι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα φυλάκιο.

«Καθώς οι διαδηλωτές επέμεναν να συνεχίζουν τις ταραχές η αστυνομία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα κατά τις νόμιμες διαδικασίες. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου ακολούθως υπέκυψε στα τραύματά του».

Η αντιπολίτευση και ακτιβιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πατάσσει κάθε διαφωνία. Οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν από τις εκλογές της αντιπολίτευσης που κέρδισε ο πρόεδρος Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ, εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην εξουσία, την οποία διατηρεί για ένα τέταρτο του αιώνα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η αστυνομία είχε διαλύσει μια διαδήλωση στο Χαρτούμ που είχε πυροδοτήσει ο θάνατος μιας γυναίκας η οποία διαμαρτυρόταν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις