ΚΟΣΜΟΣ

Την Τετάρτη ξεκινά η πραγματογνωμοσύνη στο κομμάτι αεροσκάφους που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν

Την Τετάρτη ξεκινά η πραγματογνωμοσύνη στο κομμάτι αεροσκάφους που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν

Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα ξεκινήσει η πραγματογνωμοσύνη στο τμήμα του πτερυγίου που βρέθηκε σε μια παραλία του γαλλικού νησιού Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για συντρίμμι από την πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

«Κομμάτια μιας βαλίτσας, που βρέθηκαν κοντά στα συντρίμμια του αεροσκάφους, θα μεταφερθούν επίσης (στη Γαλλία) και θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες», πρόσθεσε η εισαγγελία.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών.

Το φτερό αναμένεται ότι θα φτάσει αύριο Σάββατο στην Μπαλμά, κοντά στην Τουλούζη, όπου βρίσκεται η έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμού και Αεροναυπηγικής (DGA-TΑ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας η έρευνα που θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου έχει ανατεθεί στην DGA-TA και σε έναν δικαστικό πραγματογνώμονα, ειδικευμένο σε θέματα αεροναυπηγικής. Θα μετάσχουν επίσης ένας Γάλλος δικαστής, Γάλλοι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας (BEA), ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας ερευνών της Μαλαισίας και ένας εκπρόσωπος των μαλαισιανών δικαστικών αρχών.

Την Δευτέρα θα συναντηθούν στο Παρίσι για να συζητήσουν το θέμα Γάλλοι και Μαλαίσιοι εμπειρογνώμονες. Στη συνάντηση αυτοί θα είναι παρόντες τρεις Γάλλοι δικαστές, οι εμπειρογνώμονες της μαλαισιανής αντιπροσωπείας και ένας εκπρόσωπος της BEA.

Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι. Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται σχεδόν αυτόματα όταν υπάρχουν Γάλλοι υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων ενός δυστυχήματος σε άλλη χώρα. Στην πτήση MH370 επέβαιναν τέσσερις Γάλλοι.

Σχετικές ειδήσεις