ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Όχι στην είσοδο μεταναστών - Ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων

Ουγγαρία: Όχι στην είσοδο μεταναστών - Ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων

Η προστασία των συνόρων θα ενισχυθεί με 2.106 αστυνομικούς επιπλέον από τις 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Κάρολι Παπ, επικεφαλής της ουγγρικής αστυνομίας, σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη.Περισσότεροι από 2.100 αστυνομικοί, οι επονομαζόμενοι Κυνηγοί των συνόρων όπως είναι η επίσημη ορολογία, θα σταλούν στα σύνορα για να βοηθήσουν τις εκεί αστυνομικές δυνάμεις να ελέγξουν το μεταναστευτικό κύμα που έχει φθάσει σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες,.

Οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά μήκος των συνόρων και θα ενισχύσουν τους περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς που εργάζονται σε μόνιμη βάση στην περιοχή αυτή ώστε να αναχαιτίσουν τους μετανάστες που δεν διαθέτουν έγγραφα, πρόσθεσε ο Κάρολι Παπ.

Στο μεταξύ, η ουγγρική αστυνομία έριξε σήμερα δακρυγόνα σε ένα κέντρο μεταναστών, προκειμένου να εμποδίσει περίπου 200 από αυτούς να εγκαταλείψουν το μεγαλύτερο κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Ρόζσκε, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, χωρίς να τους πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ζάμπολκς Ζέντι.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε προς το τέλος του πρωινού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες διέσχισαν τη Δευτέρα τα σύνορα με τη Σερβία και εισήλθαν στην Ουγγαρία, χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν ανήκει στον χώρο Σένγκεν. Αποτελούν μέρος ενός κύματος 7.000 μεταναστών που έχουν φύγει από την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις