ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ πρέπει να δράσει για την πρόληψη του trafficking και όχι απλά να παρατηρεί τη φρίκη

Η ΕΕ πρέπει να δράσει για την πρόληψη του trafficking και όχι απλά να παρατηρεί τη φρίκη

Να σταματήσει η παράνομη διακίνηση ανθρώπων και η σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και κοριτσιών ζήτησαν οι ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στην σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το trafficking γυναικών.

Τι κάνει η Κομισιόν για να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους; Εμείς στην ΕΕ είμαστε πίσω σε σχέση με τις εξελίξεις των γεγονότων, καθυστερώντας την πρόοδο. Τα κράτη μέλη έχουν επίσης ευθύνη, και δεν πρέπει να επιτρέπουν αυτές τις παράδοξες και υποκριτικές πολιτικές χωρίς να σηκώσουν το γάντι. Το κλείσιμο των συνόρων απέναντι στη μετανάστευση τροφοδοτεί το trafficking ως έναν τρόπο για να εισέλθουν στην ΕΕ όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Η ΕΕ έχει συμβάλει σε αυτό. Πρέπει να δράσουμε για να υπάρξει συνοχή. Δεν θέλουμε να είμαστε μόνο παρατηρητές σε αυτές τις φρικαλεότητες, ανέφερε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Είμαι ευτυχής που ακούω ότι θα εστιάσετε στην αντιμετώπιση της σωματεμπορίας, αλλά τι ακριβώς αποτελεί αυτού του είδος η ζήτηση; Ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, νταβατζήδες, αλλά και άνδρες που αγοράζουν σεξ. Το σκανδιναβικό μοντέλο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του θέματος της ζήτησης, και έτσι λοιπόν τι θα πράξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να το αντιμετωπίσει;δήλωσε η Σουηδή ευρωβουλευτής Μάλιν Μπιορκ και συνέχισε λέγοντας: Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους αστυνομικούς και συνοριακούς ελέγχους για να ασχολούνται με το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε λιγότερους οίκους ανοχής.

Σχετικές ειδήσεις