ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη και στα σύνορα με την Κροατία

Η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη και στα σύνορα με την Κροατία

Φράχτη κατά μήκος τμημάτων των συνόρων της και με την Κροατία, θα ανεγείρει η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, όπως αποκάλυψε δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν.

«Αποφασίσαμε να ανεγείρουμε ένα φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία... και σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με την Κροατία», ανέφερε σε συνέντευξή του στην αυστριακή καθημερινή εφημερίδα Die Presse.

«Αν η ΕΕ αποφασίσει την επιβολή ποσοστώσεων μεταναστών, θα αναγκαστούμε να το αποδεχτούμε»

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σε άλλη συνέντευξή του στη γερμανική Die Welt δήλωσε πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη, η χώρα του θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί.

«Τότε, βάσει νόμου θα αναγκαστούμε να τις αποδεχτούμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ωστόσο πως οι άνθρωποι στη Μέση Ανατολή θα θεωρήσουν την ανακοίνωση ενός τέτοιου συστήματος ποσοστώσεων ως «πρόσκληση να έρθουν στην Ευρώπη».

Ο Όρμπαν, τέλος, κατέστησε σαφές πως η Ουγγαρία είναι έτοιμη να συζητήσει για ένα σύστημα ποσοστώσεων, αλλά μόνο σε εθελοντική βάση και μόνο όταν η μαζική εισροή προσφύγων που βρίσκεται σε εξέλιξη σταματήσει.

Σχετικές ειδήσεις