ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Περισσότερα από 1.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας

Ιράκ: Περισσότερα από 1.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων χολέρας στο Ιράκ αυξήθηκε σε 1.201, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αναφερόμενο στην επιδημία που ξέσπασε πριν από περίπου έναν μήνα σε περιοχές της χώρας στις όχθες του Ευφράτη.

«Ως την 7η Οκτωβρίου 2015 υπάρχουν 1.201 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι που μολύνθηκαν θεραπεύθηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο έχει καταγραφεί μόνο ένας θάνατος στην επαρχία της Βαβυλώνας, νότια της Βαγδάτης. Υγειονομικοί αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο για τέσσερις θανάτους δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράκ τον Σεπτέμβριο που πιθανόν οφείλονταν στην επιδημία χολέρας.

Η υπουργός Υγείας του Ιράκ Αντίλα Χαμούντ Χουσέιν βρίσκεται σε επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την ενίσχυση της συνεργασίας των ιρακινών αρχών με τον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους η επιδημία ξέσπασε κυρίως λόγω της μόλυνσης των υδάτων του Ευφράτη.

Η πιο πρόσφατη επιδημία χολέρας που είχε επιβεβαιωθεί πως είχε ξεσπάσει στο Ιράκ καταγράφηκε το 2012 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην αυτόνομη επαρχία του Κουρδιστάν.