ΚΟΣΜΟΣ

Μωρό... θαύμα με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές! (photos)

Μωρό... θαύμα με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπανγκλαντές! (photos)

Για θαύμα της γέννησης κάνουν λόγο οι γιατροί (και όχι μόνο) σε νοσοκομείο του Μπαγκλαντές, καθώς δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας το μωράκι που έφερε στον κόσμο μία συμπατριώτισσά τους.

Και αυτό γιατί το κοριτσάκι γεννήθηκε με δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, παρά το φυσιολογικό τοκετό της μητέρας του!

Παρά ωστόσο τη σπάνια γενετική ανωμαλία, το βρέφος, το οποίο τρώει κανονικά και από τα δύο στόματα (!), αντιμετωπίζει προς το παρόν μόνο αναπνευστικές δυσκολίες (αναπνέοντας πάντως και από τις δύο μύτες) που κάνουν αναγκαία τη νοσηλεία του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Brahmanbaria, ανατολικά της Ντάκα.

«Έχει δύο ανεπτυγμένα κεφάλια. Τρώει και από τα δύο στόματα και αναπνέει και από τις δύο μύτες», επιβεβαίωσε ο πατέρας της μικρής, Jamal Mia, στο Γαλλικό Πρακτορείο, δηλώνοντας έντρομος μόλις την αντίκρισε για πρώτη φορά.

«Ευχαριστώ τον Αλλάχ που είναι καλά, τόσο αυτή όσο και η μητέρα της», συμπλήρωσε, εκφράζοντας ωστόσο την αγωνία του αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά για τη φροντίδα της.

«Είμαι εργάτης σε αγρόκτημα και φτωχός. Αισθάνομαι θλίψη γι΄ αυτήν, καθώς δεν έχω τα χρήματα να καλύψω ενδεχόμενη θεραπεία της», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο Abu Kawsar, διευθυντής της κλινικής Standard Hospital of Total Healthcare όπου γεννήθηκε η μικρή, ανέφερε ότι το υπόλοιπο σώμα της δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνο ενός απόλυτα φυσιολογικού μωρού, προσθέτοντας ότι πλήθος κόσμου συρρέει στο νοσοκομείο να τη δει, αφού η είδηση της γέννησης ενός «θαυματουργού μωρού», κάνει το γύρο της χώρας.

«Όλη η πόλη έχει έρθει να το δει, όπως και χιλιάδες ακόμη από τα χωριά. Ειλικρινά, αν δεν είχε γεννηθεί στην Ντάκα, θα ήταν πολύ δύσκολο να τους ελέγξουμε», υπογράμμισε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 2008, άλλο ένα μωράκι με δύο κεφάλια είχε γεννηθεί στο Μπανγκλαντές, ωστόσο, πέθανε λίγο αφότου ήρθε στη ζωή.

Επίσης τον περασμένο Απρίλιο γεννήθηκε στην Ινδία ένα αγοράκι με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια. Οι πιστοί πίστευαν πως είναι μετενσάρκωση της ινδουιστικής θεότητας Ganesha, μιας από τις πιο διαδεδομένες της ινδουιστικής θρησκείας, η οποία απεικονίζεται ως ελέφαντας με τέσσερα χέρα.

india moro

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι η παραμόρφωση του μωρού οφειλόταν σε κάποια γενετική ανωμαλία λόγω της ελλιπούς ανάπτυξης του δίδυμου αδελφού του.

Σχετικές ειδήσεις