ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Ισραηλινοί και ένας Παλαιστίνιος νεκροί σε συγκρούσεις στη Χεβρώνα

Δύο Ισραηλινοί και ένας Παλαιστίνιος νεκροί σε συγκρούσεις στη Χεβρώνα

Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από σφαίρες σήμερα το απόγευμα, σε ενέδρα που τους έστησαν ένας ή περισσότεροι Παλαιστίνιοι νότια της Χεβρώνας, όπου σκοτώθηκε επίσης ένας Παλαιστίνιος στη διάρκεια συγκρούσεων.

Ένας ισραηλινός πατέρας και ο γιος του σκοτώθηκαν «όταν το αυτοκίνητό τους δέχθηκε πυρά κοντά στη Χεβρώνα», ανέφερε ο στρατός που κάνει λόγο για «τρομοκρατική» επίθεση.

Άλλοι δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι τρεις λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη καθώς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, δήλωσε ισραηλινή νοσοκομειακή πηγή.

Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν και έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους, ανέφεραν ο στρατός και η αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Οτνιέλ. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ενέδρα όπου ο δράστης ή οι δράστες περίμεναν στην άκρη του δρόμου να φθάσει ένα ισραηλινό αυτοκίνητο για να του επιτεθούν. Τα θύματα μετέβαιναν σε μια οικογενειακή συγκέντρωση, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη Χεβρώνα σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, ανέφερε το νοσοκομείο της πόλης η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Ο Χάσαν αλ-Σάαντα αλ-Μπο, 21 ετών, πυροβολήθηκε στην καρδιά στη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιώτες, ανέφερε το νοσοκομείο.

Μια επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον μιας οικογένειας εποίκων την 1η Οκτωβρίου κοντά στη Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ήταν το πρώτο επεισόδιο σε μια σειρά βιαιοτήτων που ακολούθησαν. Ένα ζευγάρι είχε σκοτωθεί τότε μπροστά στα μάτια των παιδιών του.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια 80 Παλαιστίνιοι -ανάμεσά τους και ένας Άραβας Ισραηλινός- και 12 Ισραηλινοί. Η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν ή πραγματοποιούσαν επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις