ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι απετράπη οργανωμένη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη!

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν ότι απετράπη οργανωμένη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη!

Έτοιμοι να χτυπήσουν και την Κωνσταντινούπολη, την ίδια μέρα και την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν οι επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ωστόσο το αιματοκύλισμα απετράπη με τη σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους και των συνεργών του.

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ανώνυμα δύο αξιωματούχοι της τουρκικής αστυνομίας στο Reuters, ο Βρετανός Έιν Λέσλι Ντέιβις, εκ των μεγάλων «κεφαλών» του Ισλαμικού Κράτους και ομάδα συνεργών του συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο Ντέιβις και η ομάδα των τζιχαντιστών είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία και είχαν έτοιμο σχέδιο να «χτυπήσουν» την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, πιθανότατα την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης σκόρπιζαν τον τρόμο και τον θάνατο στο Παρίσι.

«Ο Ντέιβις κατείχε πολύ σημαντική θέση στο Ισλαμικό Κράτος και ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές. Συνελήφθη με ομάδα συνεργών του και βάσει των όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπήρχε έτοιμο σχέδιο για επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, την ίδια μέρα και στιγμή που χτυπήθηκε το Παρίσι», τόνισαν στο Reuters οι αξιωματούχοι, συμπληρώνοντας ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Άγκυρα οκτώ ακόμη υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικές ειδήσεις