ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Συλλήψεις δύο ακόμη υπόπτων στο Βέλγιο - Δηλώνουν αθώοι

Επίθεση Παρίσι: Συλλήψεις δύο ακόμη υπόπτων στο Βέλγιο - Δηλώνουν αθώοι

Η αστυνομία ανακάλυψε σφαίρες και μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βόμβας στα σπίτια δύο ανδρών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι κρατούνται ως ύποπτοι για τρομοκρατία σε σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα βελγικής εφημερίδας.

Το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι συνήγοροι των δύο ανδρών έχουν δηλώσει ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι και ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση επειδή νωρίς το πρωί του Σαββάτου μετέβησαν οδικώς στο Παρίσι για να παραλάβουν τον κυρίως ύποπτο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος τους τηλεφώνησε και τους είπε ότι χάλασε το αυτοκίνητό του.

Η ταμπλόιντ εφημερίδα Derniere Heure, η οποία δεν αποκαλύπτει την πηγή της, γράφει ότι στα σπίτια των δύο ανδρών βρέθηκε νιτρικό αμμώνιο, ένα συνηθισμένο λίπασμα, το οποίο ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βόμβας.

Εκείνοι διέψευσαν ότι το είχαν αγοράσει για την κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο Μπραχίμ, είναι ένας από τους επτά καμικάζι που ανατινάχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι με τις αυτοσχέδιες ζώνες με εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης πυρομαχικά σε ένα από τα σπίτια, περιλαμβανομένων σφαιρών για Καλάσνικοφ του ίδιου τύπου τα οποία χρησιμοποίησαν κάποιοι από τους δράστες των επιθέσεων.

Εν τω μεταξύ, ένα αυτοκίνητο το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Ένα μαύρο Clio, που βρέθηκε στην πλατεία Αλμπέρ-Καν στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε στην προετοιμασία των επιθέσεων», εξήγησαν οι πηγές αυτές.
«Το αυτοκίνητο αυτό είχε εντοπιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α1 (που εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία) στο πλαίσιο αυτών που θα μπορούσαν να είναι προπαρασκευαστικές επαφές μεταξύ Παρισιού και Βελγίου», διευκρίνισε μία πηγή.
«Παρόλα αυτά μόνο η εξέταση του αυτοκινήτου από το εγκληματολογικό εργαστήριο μπορεί να καθορίσει» αν ισχύουν όλα αυτά, τόνισε μια άλλη αστυνομική πηγή.
Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εν μέρει πάνω σε μια διάβαση πεζών σε μια στροφή έχει πινακίδες Βελγίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σχετικές ειδήσεις