ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Ζητείται πρωθυπουργός μέσω…αγγελίας

Κροατία: Ζητείται πρωθυπουργός μέσω…αγγελίας

Δεν διαφαίνεται λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Οι βουλευτικές εκλογές που έγιναν στην Κροατία στις 22 Νοεμβρίου δεν εξασφάλισαν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα και παρά τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ του κεντροδεξιού HDZ, των σοσιαλιστών του SDP και του κινήματος πολιτών «Most» δεν διαφαίνεται λύση για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Κάποιος πολίτης λοιπόν, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να αναζητηθεί πρωθυπουργός με αγγελία. Έτσι στον δημοφιλή ιστότοπο αγγελιών posao.hr αναρτήθηκε αγγελία, με την οποία ζητείται πρωθυπουργός.

Ως εργοδότης αναφέρεται η «Δημοκρατία της Κροατίας», ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τελειώσει τουλάχιστον δημοτικό, να μην ανήκουν σε κανένα κόμμα, να μιλούν αγγλικά και να αντέχουν την φωτογράφιση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην περιγραφή του έργου του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός σχηματίζει κυβέρνηση, δίνει υποσχέσεις, αλλάζει υπουργούς όποτε θέλει, αντιγράφει οικονομικά προγράμματα από άλλες χώρες, υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα από την γειτονική Σλοβενία, προωθεί την αύξηση της γεννητικότητας με κάθε τρόπο, διορίζει φίλους και συγγενείς στο δημόσιο και φωτογραφίζεται με τους πολίτες».

Στις διευκολύνσεις που παρέχονται στο πρωθυπουργό αναφέρονται: «Χρήση υπηρεσιακού αεροπλάνου, πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, προσωπικοί σωματοφύλακες, πρόσβαση στα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, πλειάδα εφεδρικών υπαλλήλων στους οποίους θα χρεώνονται τα λάθη και δυνατότητα μεταπήδησης μελλοντικά στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας».

Άγνωστο παραμένει πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του πρωθυπουργού, γεγονός είναι πάντως ότι η αγγελία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κροατίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.