ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις στη Γεωργία για κατασκοπεία

Συλλήψεις στη Γεωργία για κατασκοπεία
Πέντε φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και ο προσωπικός φωτογράφος του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, συνέλαβε χθες το βράδυ η αστυνομία στη Γεωργία, οι οποίοι...

Πέντε φωτορεπόρτερ, μεταξύ των οποίων και ο προσωπικός φωτογράφος του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, συνέλαβε χθες το βράδυ η αστυνομία στη Γεωργία, οι οποίοι σύμφωνα με συγγενείς τους κρατούνται από την υπηρεσία αντικατασκοπείας.

Ο Ζουράμπ Κουρτσικίτζε, φωτογράφος του πρακτορείου European Pressphoto, ο Σαχ Αϊβάζοφ του Associated Press, ο φωτογράφος Γκιόργκι Αμπνταλάτζε και ο προεδρικός φωτογράφος Ιράκλι Γκεντενίτζε μαζί με τη φωτογράφο σύζυγό του Νατία, τέθηκαν υπό κράτηση, δήλωσαν σήμερα συγγενείς και συνάδελφοί τους.

Η αστυνομία στη Γεωργία έχει συλλάβει δεκάδες ανθρώπους με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας κατά την τελευταία τριετία μετά τον σύντομο πόλεμο Ρωσίας-Γεωργίας με αφορμή την αποσχισθείσα Νότιο Οσετία.

Σήμερα, μάλιστα, γεωργιανό δικαστήριο καταδίκασε εννέα ανθρώπους - ρώσους και γεωργιανούς υπηκόους - σε πολυετείς ποινές κάθειρξης με την κατηγορία της κατασκοπείας για την Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Γεωργίας, που κρίθηκαν ένοχοι ότι συνεργάστηκαν με το Κρεμλίνο κατά την διάρκεια του πρόσφατου πολέμου το 2008.