ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Αδίστακτος σύζυγος κάρφωσε στο πρόσωπο την γυναίκα του (pics)

Κένυα: Αδίστακτος σύζυγος κάρφωσε στο πρόσωπο την γυναίκα του (pics)

Ένας άνδρας στην Κένυα εμφανίστηκε την Παρασκευή (08/01) στο δικαστήριο, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε την σύζυγο του στο πρόσωπο με ένα μαχαίρι 10 ιντσών και χρειάστηκε να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση

Η υπόθεση έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή στη χώρα, εν μέσω φόβων που εκφράζονται ότι το θύμα ενδεχομένως να αρνηθεί να καταθέσει εναντίον του συζύγου της.

Οι φωτογραφίες της γυναίκας από το το νοσοκομείο που νοσηλεύεται, με την λαβή του μαχαιριού να προεξέχει από το αριστερό της μάγουλο και μιας ακτινογραφίας που να δείχνει την λεπίδα να διαπερνά από την μια μεριά του κρανίου της στην άλλη, διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις που έκαναν εκκλήσεις για απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση (#JusticeforFatuma).

Ο Μοχάμεντ Ντιγκ αρνήθηκε ότι μαχαίρωσε την γυναίκα του, Φατουμά Ιμπραχίμ, κατά τη διάρκεια ενός καβγά που είχαν στο σπίτι τους, στην ακρόαση του στο δικαστήριο στο Γουάτζιρ, στην βορειοανατολική Κένυα, ανέφερε το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας, σε ανάρτηση στο Twitter.

aktin

Ο Ντιγκ κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και θα του απαγγελθούν κατηγορίες στις 13 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο Νίκολας Μουτούκου, εκτελών χρέη αναπληρωτής της εισαγγελίας.

Οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι το θέμα θα διευθετηθεί με την μασλάχα, μια παραδοσιακή μορφή του ισλαμικού νόμου, όπου οι υποθέσεις διευθετούνται από θρησκευτικούς ηγέτες, συχνά με την καταβολή αποζημίωσης.

«Αν οι κοντινοί της άνθρωποι βγουν και πουν: "Ζήτησαν συγγνώμη και μας αποζημίωσαν", οι πιθανότητες η Ιμπραχίμ να σταθεί απέναντι στα μέλη ολόκληρης της κοινότητας...να πάει στο δικαστήριο και να καταθέσει ενάντια στον σύζυγο της είναι πολύ λίγες», δήλωσε η Τερέσα Ομόντι Αντειτάν, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ομοσπονδίας Γυναικών Δικηγόρων (FIDA).

Τα δικαστήρια της Κένυας έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εκδίκαση υποθέσεων, χωρίς να αποσύρουν τις κατηγορίες, εάν οι υποθέσεις κριθούν ότι άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

«Όταν η εισαγγελία προχωρήσει και απαγγείλει κατηγορίες, δεν έχει σημασία εάν η σύζυγος αποφασίσει να αποσύρει τις κατηγορίες, καθώς το θέμα θα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του κράτους», δήλωσε η Καβίνια Μακάου, από την οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών «Ισότητα Τώρα».

Σχετικές ειδήσεις