Συρία : Εκπαιδευμένοι αυτοί που επιτέθηκαν στη Γαλλική πρεσβεία

Από άτομα που δεν είχαν σχέση με τους διαδηλωτές» και τα οποία ήταν...

Από άτομα που δεν είχαν σχέση με τους διαδηλωτές» και τα οποία ήταν άρτια εκπαιδευμένα πραγματοποιήθηκε η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της Γαλλίας στη Δαμασκό, δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στη Συρία, Ερίκ Σεβαλιέ, μιλώντας στο France 2.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σεβαλιέ είπε: «Η επίθεση διήρκεσε για τρεισήμισι ώρες, άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τους διαδηλωτές, αλλά άτομα ιδιαίτερα εκπαιδευμένα επιτέθηκαν κατά της πρεσβείας και της κατοικίας. Οι επιτιθέμενοι έσπασαν σχεδόν κάθε παράθυρο της πρεσβείας και προσπάθησαν να μπουν».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζεράρ Λονγκέ δήλωσε ότι μία αεροπορική επιχείρηση στην Συρία «δε θα ρυθμίσει τίποτα». υπενθυμίζοντας ότι σε διπλωματικό επίπεδο «το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλό».

Σε συνέντευξή του στο Figaro που θα κυκλοφορήσει αύριο Τρίτη, ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση επέμβασης των δυτικών στην Συρία, ο κ. Λονγκέ δήλωσε ότι «η κατάσταση στην Συρία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Λιβύης. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν μπορεί να σιωπήσει» .

Ωστόσο, ο κ. Λονγκέ πρόσθεσε ότι κάθε εξωτερική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκη, ενώ μία αεροπορική επιχείρηση στη Συρία δε θα έλυνε τίποτα.