ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Αλγερινός ο νεκρός, αναζητούνται 2 ύποπτοι - Βρέθηκε σημαία του ISIS

Βρυξέλλες: Αλγερινός ο νεκρός, αναζητούνται 2 ύποπτοι - Βρέθηκε σημαία του ISIS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βέλγος Ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι κατά την επιδρομή της βελγικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας χθες (15/3) σε κατοικία προαστίου των Βρυξελλών, ένας άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών και αργότερα έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, αναγνωρίστηκε ως ο 36χρονος Mohamed Belkaid, αλγερινής υπηκοότητας.

Μολονότι βρισκόταν παρανόμως στο Βέλγιο, ο Μοχάμεντ Μπελκαΐντ ήταν γνωστός στις δικαστικές αρχές μόνο για μια «απλή κλοπή» που είχε διαπράξει το 2014, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλγερινό, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα επιθετικό τουφέκι, μετά τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών χθες στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στις νότιες Βρυξέλλες για την οποία οι ερευνητές πίστευαν ότι θα ήταν έρευνα ρουτίνας.

Παράλληλα, η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για δύο υπόπτους που βρίσκονταν στο διαμέρισμα και διέφυγαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εντός του διαμερίσματος βρέθηκε σημαία του ISIS και πυρομαχικά.

Η επιδρομή της αστυνομίας διεξήχθη στο πλαίσιο της έρευνας για τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο που είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 130 άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις