ΚΟΣΜΟΣ

Καμία παραβίαση στην τήρηση της εκεχειρίας στην Συρία

Καμία παραβίαση στην τήρηση της εκεχειρίας στην Συρία

Η εκεχειρία εφαρμόζεται στη Συρία εδώ και τρεις εβδομάδες, μειώνοντας την πολεμική βία, παρά τα σποραδικά επεισόδια παραβίασής της

Οι Ρώσοι παρατηρητές δεν κατέγραψαν το Σάββατο (19/03) παραβιάσεις για την τήρηση της εκεχειρίας στη Συρία, αναφορικά με τη χρήση βαρέων όπλων κατά το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα, γνωστοποιήθηκε ότι είναι 39 οι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της ημέρας ρωσικά ή συριακά μαχητικά αεροσκάφη κατά στόχων στην πόλη Ράκκα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Έγινε γνωστό επίσης, ότι δεκάδες τραυματίστηκαν από μια σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στην πόλη Ράκκα, στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 60 άνθρωποι. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν συριακές ή ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.

Η εκεχειρία εφαρμόζεται στη Συρία εδώ και τρεις εβδομάδες, μειώνοντας την πολεμική βία, παρά τα σποραδικά επεισόδια παραβίασής της κι ενώ γίνονται προπαρασκευαστικές συνομιλίες για την ουσιαστική έναρξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Στην εκεχειρία δε συμπεριλαμβάνονται, η αλ-Κάιντα, το Μέτωπο αλ-Νούσρα αλλά και το Ισλαμικό Κράτος που έχουν -εκ των πραγμάτων- ορίσει ως πρωτεύουσά τους, την πόλη Ράκκα.

Σχετικές ειδήσεις