ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί φοιτητές στο τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία (Pics & Vids)

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί φοιτητές στο τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία (Pics & Vids)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μεγάλο αριθμών ξένων φοιτητών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε την Κυριακή (20/3) στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τις αρχές στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.

Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών κι όπως έχει γίνει γνωστό κάποιοι από τους φοιτητές συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, μεταξύ ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, Erasmus.

Οι φοιτητές επέστρεφαν από τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ “Fallas”, που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το φαντασμαγορικό θέαμα πυροτεχνημάτων που προσφέρει.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο που έχουν τραυματιστεί, δεν έχουν υποστεί τραύματα που να είναι απειλητικά για τη ζωή τους, δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Εσωτερικών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί εξ αυτών συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.

map

(Source:TheGuardian.com)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες: Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό σταθμό όπου εξετάστηκε και δε βρέθηκε θετικός σε πιθανή χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων