ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πού αποδίδει η αστυνομία το δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο

Ισπανία: Πού αποδίδει η αστυνομία το δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο

Ο οδηγός εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, αφού εισήχθη για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής

Υπνηλία του οδηγού μπορεί να είναι η αιτία του δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου που στοίχισε τη ζωή σε 13 ξένες φοιτήτριες στην Ισπανία, όμως οι ερευνητές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να υπήρξε στιγμιαία διάσπαση της προσοχής εξαιτίας κάποιας συζήτησης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Καταλονίας.

Ο οδηγός εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, αφού εισήχθη για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής. Πριν νοσηλευθεί είχε αρνηθεί να μιλήσει στους αστυνομικούς, κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του.

«Το κύριο σενάριο είναι αυτό της υπνηλίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας.

«Όμως οι ερευνητές εργάζονται επίσης πάνω στο ενδεχόμενο να διασπάσθηκε η προσοχή του, μιλώντας στο κινητό τηλέφωνο ή γυρίζοντας στιγμιαία για να μιλήσει».

Δεκατρείς ξένες φοιτήτριες ηλικίας από 19 ως 25 ετών σκοτώθηκαν, ανάμεσα στις οποίες επτά Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μία Ρουμάνα, μία Αυστριακή, μία Γαλλίδα και μία Ουζμπέκα.

Ο οδηγός, ηλικίας 62 ετών, ήταν πολύ έμπειρος και δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ούτε ναρκωτικών, σύμφωνα με τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Οι ερευνητές επρόκειτο να ελέγξουν αν είχε αναπαυθεί επαρκώς στη Βαλένθια πριν ξεκινήσει τη νυκτερινή διαδρομή.

Την Κυριακή, στο αστυνομικό τμήμα, «δεν είχε διαμαρτυρηθεί για κάποιον σωματικό πόνο, όμως ήταν ανήσυχος και ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του δεν είχαν εκφράσει την επιθυμία να νοσηλευθεί», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο οδηγός πήγε στο νοσοκομείο επειδή του το ζήτησε ο εργοδότης του, στο πλαίσιο των διοικητικών μέτρων που είναι απαραίτητα για να δικαιολογηθεί η απουσία του από την εργασία του, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις