ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις της Αλ Κάιντα φοβούνται οι ΗΠΑ

Επιθέσεις της Αλ Κάιντα φοβούνται οι ΗΠΑ
Προειδοποίηση προς χιλιάδες υπεύθυνους ασφαλείας για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας καθώς...

Προειδοποίηση προς χιλιάδες υπεύθυνους ασφαλείας για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας καθώς θεωρεί ότι ο κίνδυνος επιθέσεων της Αλ Κάιντα είναι ιδιαίτερα αυξημένος με αφορμή τη δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΑBC.


Όπως έγινε γνωστό, σε επείγον μήνυμα που εστάλη τη Τρίτη, το υπουργείο υπογραμμίζει πως αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν "άτομα που έχουν διεισδύσει" σε χημικά εργοστάσια ή διυλιστήρια.


Η προειδοποίηση αυτή βασίζεται σε έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στις 2 Μαΐου όταν ειδική ομάδα αμερικανών στρατιωτών σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.


Επίσης στις 14 Ιουλίου, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει πως ο αρχηγός της Αλ Κάιντα προγραμμάτιζε νέα επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα της επετείου.

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα έγραφε πως στην κατοικία του Μπιν Λάντεν βρέθηκαν "σημειώματα επικοινωνίας" αλλά όχι και αποδείξεις ότι η "σχεδιαζόμενη συνωμοσία" θα πραγματοποιείτο.