ΚΟΣΜΟΣ

O ISIS πίσω από τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ (Vid)

O ISIS πίσω από τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ (Vid)

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ στη Συρία, Μουστάφα Μπαντρεντίν, σκοτώθηκε από πυρά πυροβολικού από τους τζιχαντιστές του ISIS, σύμφωνα με την οργάνωση στο Λίβανο, όπως μεταδίδει το BBC.

O θάνατος του Μπαντρεντίν κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού είχε αρχικά αποδοθεί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, βασικό εχθρό της Χεζμπολάχ.

«Η έρευνά μας απέδειξε ότι η έκρηξη που έγινε με στόχο μια από τις θέσεις μας κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και που προκάλεσε τον θάνατο του αδελφού μας διοικητή Μουστάφα Μπαντρεντίν οφείλεται σε έναν βομβαρδισμό από πυροβολικό που πραγματοποίησαν ομάδες τακφίρι που είναι παρούσες στη ζώνη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ.

Καμία οργάνωση, τζιχαντιστών ή ανταρτών, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τον θάνατο του Μπαντρεντίν, του σημαντικότερου αξιωματούχου της Χεζμπολάχ που χάνει τη ζωή του μετά τη δολοφονία τον Φεβρουάριο του 2008 στη Δαμασκό του προκατόχου του Ιμάντ Μουγνίγιε.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας και την επιθυμία μας να συνεχίσουμε τη μάχη κατά των εγκληματικών αυτών συμμοριών και να τις νικήσουμε. Αυτή ήταν η επιθυμία και η ελπίδα του αγαπημένου μας μάρτυρα», καταλήγει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της αυτή, η οποία εκδόθηκε έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του στελέχους της.

Ο Μπαντρεντίν πιστεύεται ότι ήταν ο βασικός οργανωτής όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ισλαμιστής οργάνωσης στη Συρία από το 2011.

Χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν μεταβεί στη Συρία προκειμένου να υποστηρίξουν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της επίθεσης καθώς και περισσότερα στοιχεία για τη δράση του Μπαντρεντίν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την κηδεία του στην παραπάνω gallery του Newsbomb.

Σχετικές ειδήσεις