Τζολί για πρόσφυγες: Αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα

Newsroom Newsroom

Τζολί για πρόσφυγες: Αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα

Η Τζολί εξέφρασε επίσης τη λύπη της επειδή η μεταναστευτική κρίση έδωσε «περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου»

Η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, απηύθυνε την Δευτέρα (16/05) έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας της να ξεπεράσει τους φόβους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλει για να ανταποκριθεί στη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το «χάος».

«Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα, δηλαδή περισσότεροι από οποιοαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια», τόνισε η Τζολί σε ομιλία της στην έδρα του BBC στο Λονδίνο.

«Αυτό υποδηλώνει κάτι βαθιά ανησυχητικό όσον αφορά την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο. Δεδομένης της κατάστασης που υπάρχει στον κόσμο, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, που δεν έχουν πια καμία επιλογή και δεν μπορούν να ελπίζουν σε μια επιστροφή στις εστίες τους, προσπαθούν ως ύστατη λύση να φτάσουν στην Ευρώπη, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους;» διερωτήθηκε.

Η Τζολί εξέφρασε επίσης τη λύπη της επειδή η μεταναστευτική κρίση έδωσε «περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου». Όμως, υπογράμμισε, «αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας».

Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία, η ηθοποιός εκτίμησε ότι πρόκειται για «ένα καθήκον που μας αφορά όλους, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον καθένα από εμάς».

«Και η επιτυχία μας θα συμβάλει στη διαμόρφωση του αιώνα μας. Η εναλλακτική; Είναι το χάος», προειδοποίησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved