Μεταφέρθηκε στη Βεγγάζη η σωρός του ηγέτη των αντικαθεστωτικών

Στην κεντρική πλατεία της Βεγγάζης μεταφέρθηκε η σωρός του στρατιωτικού ηγέτη των αντικαθεστωτικών της Λιβύης…

Στην κεντρική πλατεία της Βεγγάζης μεταφέρθηκε η σωρός του στρατιωτικού ηγέτη των αντικαθεστωτικών της Λιβύης.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Ρόιτερς ο ανηψίός του νεκρού πλέον Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, Άμπντουλ Χακίμ: «Η σορός του έφτασε εδώ (στη Βεγγάζη) χθες. Έχει πυροβοληθεί και καεί. Μας είχε τηλεφωνήσει στις 10 (το πρωί της Πέμπτης) για να μας πει ότι βρίσκεται καθ' οδόν για εδώ».

Στη συνέχεια ο Χακίμ έστειλε μήνυμα υποστήριξης προς τον πολιτικό ηγέτη των αντικαθεστωτικών, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ: «Θα περπατήσουμε μαζί σου όλο το δρόμο. Η Λιβύη έρχεται πρώτη, έως ότου ο Θεός μας δώσει τη νίκη ή μας επιλέξει ως μάρτυρες».

Να σημειωθεί πως ο Αμπντέλ Φατάχ Γιούνες ήταν στενός συνεργάτης του Καντάφι, ωστόσο λιποτάκτησε από το στρατό τις πρώτες μέρες της εξέγερσης και ανέλαβε δράση κατά του πρώην στενού του συνεργάτη. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στη Λιβύη, δεν αποκλείεται να δολοφονήθηκε από πράκτορες του προέδρου της Λιβύης.

Tέλος η Νορβηγία, η μία από τις οκτώ χώρες του ΝΑΤΟ που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ "Ενοποιημένος Προστάτης", ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή της, την οποία είχε ορίσει ως την 1η Αυγούστου.