ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση «σιωπή» του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Επιχείρηση «σιωπή» του ΝΑΤΟ στη Λιβύη
Με ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ τόνισε πως εξαπέλυσε επίθεση σε τρεις δορυφορικούς αναμεταδότες της Λιβύης, προκειμένου να κάνει το συνταγματάρχη Καντάφι να σωπάσει…

Με ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ τόνισε πως εξαπέλυσε επίθεση σε τρεις δορυφορικούς αναμεταδότες της Λιβύης, προκειμένου να κάνει το συνταγματάρχη Καντάφι να σωπάσει.

Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ είχε στόχο τα δορυφορικά συστήματα, προκειμένου να μην ακούγονται τα διαγγέλματα του Καντάφι.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού: «Πριν από μερικές ώρες, το NATO πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον τριών 'πιάτων' δορυφορικής εκπομπής της λιβυκής τηλεόρασης προκειμένου να εμποδιστεί ο συνταγματάρχης Καντάφι να χρησιμοποιεί τα μέσα αυτά για εκφοβισμό και να υποκινεί σε πράξεις βίας εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Σε αυτά τα πλήγματα χρησιμοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες».

Ο εκπρόσωπος του Συμφώνου Ρολάντ Λαβουά, τόνισε: «Βρισκόμαστε στην διαδικασία της ανάλυσης των αποτελεσμάτων. Η επέμβασή μας ήταν αναγκαία διότι η τηλεόραση χρησιμοποιείται από το καθεστώς για την καταπίεση του άμαχου πληθυσμού. Ο Καντάφι χρησιμοποιεί τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις του για να ενσταλάξει μίσος μεταξύ των λίβυων και να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του.

Όπως ορίζει η εντολή μας για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, έπρεπε να αναλάβουμε δράση. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε προσεκτικά για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα και με την πρόθεση να μην καταστραφούν όλες οι υποδομές της λιβυκής τηλεόρασης».