ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος καταδικάστηκε για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων 8 έως 12 ετών (Vid)

Τούρκος καταδικάστηκε για κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση προσφυγόπουλων 8 έως 12 ετών (Vid)

Ένας Τούρκος επιστάτης ο οποίος εργαζόταν σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων, που εγκατέλειψαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 108 ετών σήμερα, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι κακοποίησε σεξουαλικά αγοράκια, μια υπόθεση που φέρνει εκ νέου στο φως της δημοσιότητας την επισφαλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προσφυγόπουλα.

Ο 29χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ωστόσο ότι πολλοί εργαζόμενοι και διαχειριστές των καταυλισμών εμπλέκονται, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο ίδιος είπε ότι πλήρωσε τα παιδιά 2-5 τουρκικές λίρες προτού τους επιτεθεί και τα κακοποιήσει στις τουαλέτες.

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως καθαριστής στον καταυλισμό Νιζίπ στο Γκαζιάντεπ στη νοτιοανατολική Τουρκία κακοποίησε αγόρια ηλικίας 8 έως 12 ετών για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών έως τις αρχές του 2016, μετέδωσε το Doğan και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο για την κακοποίηση 8 προσφυγόπουλων από τη Συρία, οι οικογένειες των οποίων κατέθεσαν μήνυση, γνωστοποίησε ο δικηγορικός σύλλογος της περιοχής.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επιπλέον ότι οι οικογένειες άλλων θυμάτων δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο να τους απελάσουν οι τουρκικές αρχές.

Η υπόθεση προκάλεσε οργή στην Τουρκία.

Τον καταυλισμό, όπου διαμένουν 14.000 άνθρωποι, είχε επισκεφθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τον Απρίλιο.

Σχετικές ειδήσεις