ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Περισσότεροι από 15 άμαχοι νεκροί μετά από τις νέες επιδρομές του στρατού στο Χαλέπι

Συρία: Περισσότεροι από 15 άμαχοι νεκροί μετά από τις νέες επιδρομές του στρατού στο Χαλέπι

Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των θυμάτων των νέων επιδρομών που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικιών που έλεγχονται από τους αντάρτες στην πόλη Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίων Δικαιωμάτων οι νεκροί ξεπερνούν τους 15 ενώ δεκάδες ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος λόγω του αυξημένου αριθμών των σοβαρά τραυματισμένων και πρόσθεσε ότι από τους 15, δέκα σκοτώθηκαν από τη ρίψη ενός βαρελιού με εκρηκτικά μπροστά από το νοσοκομείο Σάαρ.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των ομάδων άμυνας των πολιτών στο Χαλέπι, έκαναν λόγο για περίπου 20 νεκρούς. Οι επιδρομές είχαν στόχο πολλές ανταρτοκρατούμενες συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Η συνοικία Σάαρ αποτέλεσε στόχο βαρελιών με εκρηκτικά που έριξαν αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας. Δύο έπεσαν σε έναν δρόμο σε απόσταση 15 μέτρων από το νοσοκομείο Αλ-Μπαγιάνε, η πρόσοψη του οποίου υπέστη ζημιές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Ο ΟΗΕ και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει πολλές φορές την προσφυγή από τη συριακή κυβέρνηση στη χρήση βαρελιών με εκρηκτικά, ένα όπλο ιδιαίτερα καταστροφικό το οποίο σκοτώνει στα τυφλά.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 2012, το Χαλέπι είναι διαιρεμένο ανάμεσα στις ανατολικές συνοικίες που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και τις δυτικές συνοικίες τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση.

Οι ανταρτοκρατούμενες συνοικίες, όπου ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι, τελούν υπό πλήρη πολιορκία, καθώς η μοναδική διέξοδος από το Χαλέπι έχει ντε φάκτο αποκοπεί λόγω των βομβαρδισμών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις