ΚΟΣΜΟΣ

«Ζημιά» στην εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις ΗΠΑ

«Ζημιά» στην εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις ΗΠΑ
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εκτίμησε σήμερα ότι «το θέαμα» των εκλεγμένων να διαβουλεύονται επί εβδομάδες...

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εκτίμησε σήμερα ότι «το θέαμα» των εκλεγμένων να διαβουλεύονται επί ολόκληρες εβδομάδες στο Κογκρέσο για να βρουν μια συμφωνία για το όριο του κρατικού χρέους υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία.

«Νομίζω ότι το θέαμα που παρακολουθήσαμε στην Ουάσινγκτον με έναν σημαντικό αριθμό κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ να αφήνουν να αιωρείται η απειλή της στάσης πληρωμών του δημοσίου πραγματικά κατάφερε μεγάλη ζημιά στην εμπιστοσύνη» των εμενδυτών, δήλωσε ο Γκάιτνερ στο δίκτυο ABC.

«Καλό, λοιπόν, το αποτέλεσμα, όμως ό,τι έγινε για να φθάσουμε εδώ υπήρξε θλιβερό», σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι «ρωμαλέα» και με «μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική». Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα διατηρήσουν τη βαθμολογία AAA για την αμερικανική πιστοληπτική ικανότητα.