Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Κιργίζιοι που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Κιργίζιοι που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Στις βαλίτσες τους, η αστυνομία βρήκε θερμικές διόπτρες και στρατιωτικές στολές όπως και δύο διαβατήρια που δεν ανήκουν σε αυτούς.

Δύο Κιργίζιοι που είναι ύποπτοι ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής (04/07) στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου στις 28 Ιουνίου σημειώθηκε η τριπλή επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων, σύμφωνα με το Dogan.

Οι ύποπτοι οι οποίοι αναφέρονται με τα αρχικά των ονομάτων τους και τις ηλικίες τους ως οι Κ.Β. 25 ετών και Φ.Μ.Ι. 35 ετών ανακρίνονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, διευκρινίζει το Dogan.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία έχει συλλάβει 29 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ξένοι, δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Την ίδια ώρα 49 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση αυτή, την τέταρτη και την πιο αιματηρή που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη από την αρχή του έτους, για την οποία δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση την ευθύνη, αλλά οι τουρκικές αρχές την αποδίδουν στο ΙΚ.

Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι οι καμικάζι ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος, ενώ σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή αναφέρονται δύο ονόματα, τα Ρακίμ Μπουλγκάροφ και Βαντίμ Οσμάνοφ, χωρίς να διευκρινίζονται οι εθνικότητές τους.

Τέλος, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατονομάσει έναν Τσετσένο ονόματι Άχμεντ Τσατάγεφ ως τον εγκέφαλο της επίθεσης αυτής στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.