ΚΟΣΜΟΣ

«Θρίλερ» στον αέρα με αεροσκάφος Airbus της Hawaiian Airlines

«Θρίλερ» στον αέρα με αεροσκάφος Airbus της Hawaiian Airlines

Αεροσκάφος της Hawaiian Airlines αναγκάστηκε να επιστρέψει σήμερα, Δευτέρα (18/07/2016) και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο, μετά από ένδειξη ασυνήθιστης μείωσης της στάθμης των υδραυλικών υγρών του αεροσκάφους που παρατήρησε ο κυβερνήτης του.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το ίδιο αεροδρόμιο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι 293 επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους, καθώς δεν τραυματίστηκε κανείς από τους επιβαίνοντες στην πτήση 458 της αναφερόμενης αεροπορικής εταιρίας, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου και της Hawaiian Airlines, στο αεροσκάφος εντοπίστηκε διαρροή λαδιού, ενώ κατά την αναγκαστική προσγείωση έσκασαν οκτώ από τα λάστιχα των τροχών του αεροσκάφους Airbus Α330. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η τεχνική διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών, στην πίστα του αεροδρομίου.

Το έκτακτο αυτό περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο αεροδρόμιο Χανέντα που έχει τη μεγαλύτερη αεροπορική και εμπορική διακίνηση στην Ιαπωνία, με την ιαπωνική αεροπορική εταιρία Japan Airlines να προχωρεί σε ακύρωση κάποιων από τις εσωτερικές πτήσεις της.

Ωστόσο, όλες οι διεθνείς πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Η Hawaiian Airlines ανακοίνωσε ότι θα στείλει άλλο αεροσκάφος να παραλάβει του επιβάτες, καθώς το Α330 επιθεωρείται από τεχνικούς.

Σχετικές ειδήσεις